Koper proti Muri do prve spomladanske zmage

Nogomet 25. Feb. 202121:03
Delite:
FC Koper/Facebook

Nogometaši Kopra so v 23. krogu PLTS prišli do pomembne zmage. Primorci so doma z 1:0 premagali Muro in prekinili negativen niz treh zaporednih porazov v ligi.

Koprčani so tako prišli do prve spomladanske zmage, zanjo pa je poksrbel Darko Mišić. Koper je s 33 točkami v družbi Domžal in Brava. Omenjene ekipe zasedajo četrto, peto in šesto mesto. Mura navkljub porazu ostaja tretja in ima pred zasledovalci štiri točke prednosti. Črno-beli za vodilnima Mariborom in Olimpijo zaostajajo za šest točk.

Ekipi sicer s predstavo nista posebej navdušili. V prve pol ure igre ni bilo pravih priložnosti, v 30. minuti pa je kot prvi zagrozil Klemen Šturm, ki je z leve strani zgrešil vrata. Takoj zatem je za Muro poskušal še Amadej Maroša, odgovor domačih pa je bil sanjski. V 35. minuti je najprej Obradović še odbil žogo po podaji z leve strani, a se je slednja odbila na nogo Mišiću, ki je z bližine dosegel lahek gol.

V drugem delu so v 52. minuti prvi zapretili Koprčani, a Nardin Mulahusejnović ni uspel premagati Obradovića, ki je dobro reagiral. V 57. minuti je novo priložnost za Muro zapravil Šturm, v 68. minuti pa so bili gostje najbljižje izenačenju, a je Jan Gorenc stresel vratnico.

Ante Šimundža je na zahtevnem gostovanju pri Kopru sicer pogrešal številne nogometaše. Razlog so bile kazni, bolezni in poškodbe (Žan Karničnik, Žiga Kous, Klemen Pucko, Aljaž Antolin …). Gostje so v zaključku tekme z menjavami šli na vse ali nič, a so Koprčani z dobro obrambo prišli do zmage.

Koper v 24. krogu čaka obračun z Aluminijem, Muro pa čaka Bravo.

Komentari

Vaš komentar