Mehiški čudežni deček podpisal za LA Galaxy

Nogomet 17. Feb. 202118:23 > 18:40
Delite:
Alex Alcala
Foto: LAGalaxyII

15-letni mehiški nogometaš Alex Alcala je podpisal pogodbo z ekipo lige MLS Los Angeles Galaxy. Najstnik je nase opozoril z viralnimi video posnetki.

Alex Alcala je že lani začel trenirati z akademijo LA Galaxy, zdaj pa je podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo. Nadarjeni igralec sredine igrišča bo začel pri ekipi Galaxy II, kjer si bo poskušal izboriti priložnost, da zaigra ob boku rojakov Javeirja “Chicarita” Hernandeza, Jonathana dos Santosa in Efraina Alvareza v prvi ekipi.

“Alex je mlad talent, za katerega smo veseli, da se bo razvijal v profesionalnem okolju,” je povedal glavni menedžer LA Galaxyja Dennis te Kloese.

“Verjamemo, da mu bosta struktura in resursi, ki jih imamo na voljo, pomagali pri razvoju kot igralca in kot osebe. Veselimo se, da bo Alex zastopal naš klub.”

Navdušeni Alcala je na socialnih omrežjih zapisal: “Super navdušen sem, da sem podpisal pogodbo z Galaxy2!! Zahvalil bi se vsem, ki so mi pomagali pri doseganju ciljev, družini, prijateljem, trenerjem…”

Alcala, čigar starša sta Mehičana, se je rodil v Stocktonu v Kaliforniji. Mehiko je zastopal v ekipah U15 in U16.

Njegovi video posnetki trikov na socialnih omrežjih so hitro postali viralni in pritegnili pozornost številnih klubov, med drugim Manchester Cityja in Barcelone, ki ga je povabila na treninge leta 2019.

Komentari

Vaš komentar