Olimpija samo do točke v Kidričevem

Nogomet 21. Feb. 202120:49
Delite:
NK Olimpija/Twitter
NK Olimpija/Twitter

V Kidričevem sta se srečali najuspešnejši ekipi iz uvodnih dveh krogov spomladanskega dela.

Domača ekipa tokrat ni mogla računati na kaznovanega Harisa Kadrića, ki prisilno počiva, ker je na tekmi s Celjem ugriznil tekmeca, gostujoča pa je bila brez Nina Pungarška. Je bil pa zato v kadru zadnji novinec Ante Ćorić, ki je tudi začel v prvi enajsterici. A niti on ni mogel Olimpiji pomagati še do tretje zaporedne spomladanske zmage. Kljub temu so vodilni zeleno-beli povečali prednost pred Mariborom na dve točki, Aluminij pa ostaja predzadnji.

Olimpija je v prvih 20 minutah imela več od igre in tudi nekaj obetavnih akcij, ki pa so jih gostujoči nogometaši preslabo zaključevali ali pa jim je zaključni strel preprečila domača obramba s pravočasnim blokom. Pozneje so se prebudili tudi domači, ki pa tudi niso posebej ogrožali Žige Freliha. V 33. minuti je bilo spet malce bolj vroče pred vrati Aluminija, a ne Andres Vombergar ne Mihailo Perović nista prišla do pravega strela.

Tudi uvod drugega polčasa ni ponudil posebej razburljivih dogodkov, so pa v 65. minuti lepo priložnost zapravili domači, ko je v osrčju kazenskega prostora Filip Jauk prišel do strela, a tega slabo izvedel in žogo poslal mimo cilja. Kidričani so v 69. minuti tudi zadeli, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Na drugi strani so Ljubljančani v 74. minuti večkrat zapovrstjo poskušali s streli v kazenskem prostoru, nazadnje Ćorić, a je tudi on slabo zadel žogo, tako da je ostalo pri 0:0. Tako pa je bilo vse do konca, saj si ekipi nista priigrali več resno nevarne priložnosti, le v drugi minuti sodniškega dodatka je pri Ljubljančanih poskusil Eric Boakye, a tudi on slabo.

Aluminij bo v 23. krogu v četrtek gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo dan prej gostila Domžale.

Vir: STA

Komentari

Vaš komentar