Alan Pardew bo prevzel West Brom

Premier Liga 29. Nov. 20176:16 > 6:17
Delite:
Steve Welsh, Getty Images Sport

Pri West Bromwich Albionu bodo v sredo potrdili novega trenerja. To bo Alan Pardew, ki je nazadnje vodil Newcastle United in Crystal Palace.

Pri West Bromu so Tonyja Pulisa odpustili 20. novembra, le devet dni kasneje pa že našli moža, ki bo skušal preprečiti izpad iz Premier lige.

Nov mož na klopi Albiona bo Alan Pardew, ki je brez kluba vse od decembra 2016, ko je izgubil delo pri Crystal Palacu. Pardew bo z novim delodajalcem podpisal pogodbo do leta 2020.

Pardew bo že šesti trener WBA-ja od leta 2011 naprej, klub pa bo prevzel po torkovem nesrečnem remiju proti Newcastlu (2:2).

Usoda je želela, da bo 56-letnik na klopi novega kluba debitiral proti svojemu zadnjemu delodajalcu Crystal Palacu, s katerim se bo West Brom pomeril 2. decembra.

Za nekdanjega zveznega igralca, ki delo trenerja opravla že 18 let, bo to šesti klub v trenerski karieri. Svojo pot je začel pri Readingu, nato pa vodil še West Ham, Charlton, Southampton in nazadnje še Newcastle ter Crystal Palace. Dvakrat v karieri je izgubil v finalu pokala FA, leta 2012 pa je prejel naziv za najboljšega trenerja leta. Pardew je takrat vodil Newcastle United, ki je sezono v Premier ligi končal na izrednem petem mestu.