Pep: L’pool še vedno ima krono, potrebujemo točke

Delite:
Pep Guardiola
REUTERS/Jon Super

Menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola je bil zelo zadovoljen z odzivom svoje ekipo na težkem obračunu proti Wolverhamptonu in zmagi s 4:1.

V zadnjih desetih minutah je dva gola dosegel Gabriel Jesus, enega pa Riyad Mahrez.

Malce smo bili nervozni pri 1:1, toda odzvali smo se dobro, ustvarili smo si veliko priložnosi in dosegli gole. Mislim, da smo si zaslužili zmago, ker smo igrali dobro. Oni so bili nevarni pri 1:1, toda mi smo še naprej zadrževali žogo, nismo je lahko izgubili in to je bila dobra lekcija, takšne malenkosti,” je bil po 21. zaporedni zmagi v vseh tekmovanjih zadovoljen Pep Guardiola.

V letošnji sezoni je zelo zgoščen urnik, nismo imeli niti enega tedna premora, toliko je tekem in potem pridejo Wolvesi, ki imajo čvrsto mentaliteto, fizično so močna ekipa. Več kot zadovoljen sem z vsem, kar smo do sedaj naredili, nocoj lahko uživamo, od jutri pa počivamo in se pripravljamo na novo tekmo,” je dodal Guardiola.

Meščani so v izjemni seriji 21. zaporednih zmag v vseh tekmovanjih, v Premier ligi imajo na prvem mestu 65 točk, 15 več od drugega Manchester Uniteda. “Razmišljamo samo o prihodnosti. Res je v Angliji zimsko obdobje peklensko, naredili smo nekaj neverjetnega. Moji igralci si zaslužijo vse pohvale, toda Liverpool še vedno ima krono. Potrebujemo še točke.”

Že v nedeljo sinje-modre čaka nova zahtevna naloga – mestni derbi proti rdečim vragom. “Imamo dva dneva premora in priprave, vidim, kako močni so. To je priložnost za nas, da naredimo še en velikanski korak,” je sklenil Pep.

Komentari

Vaš komentar