Pri Tottenhamu že imajo naslednika Mourinha

Nogomet 25. Feb. 20218:26
Delite:
REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Ko je Jose Mourinho prišel v Tottenham, se je zdelo, da je The Special One končno našel popolno sredino. A danes bi se s to oceno težko strinjali.

Ob povratku Joseja Mourinha v Premier ligo smo se soočili s prihodom nove različice Portugalca, ki zabava s svojimi objavami na družabnih omrežjih in deluje zelo sproščeno. Za popolno podobo je Tottenham igral dobro in v nekem trenutku tudi prevzel vodstvo v Premier ligi.

Danes se zdi, da se pravljica približuje koncu. Tottenham je padel v rezultatsko krizo, Mourinho pa je po petih porazih na zadnjih šestih obračunih prvi favorit za odpoved v Premier ligi na angleških stavnicah.

Mediji na Otoku so že ponudili imena, ki so v igri za naslednika Mourinha. Trenutno naj bi imel največ možnosti Julian Nagelsman, trener Leipziga. Mladi nemški strokovnjak navdušuje s svojim delom pri Leipzigu, zato je Tottenham pred vse prej kot enostavno nalogo, v kolikor bi ga želel pripeljati na svojo klop. Zanimanje za njegove usluge je res veliko, pred časom je na njegova vrata neuspešno že trkal madridski Real. “Še bo priložnost,” je takrat dejal Nagelsman.

Mourinho je v prvenstvu padel na deveto mesto, toda še vedno je v igri za dve lovoriki – v Evropski ligi in ligaškem pokalu, v katerem se bo v finalu pomeril z Manchester Cityjem. Legenda Tottenhama Glenn Hoddle meni, da je to eden od razlogov, zaradi katerih bi bila popolna norost odpustiti Portugalca.

“Ni pravi trenutek. Prišel je, da prinese lovoriko in uvrstil se je v finale pokala. Kako lahko odpustiš nekoga, ki ga čaka finale? To je norost. Zato je bil pripeljan,” meni Hoddle.

Tottenham je zadnjo lovoriko osvojil ravno v ligaškem pokalu leta 2008. “Prepričan sem v sebe in v moje delo. Nisem zadovoljen, toda zrelost mi pomaga, da me samozavest ne zapusti. Verjamem, da bomo osvojili Evropsko ligo in da bom zapisan v zgodovino Tottenhama iz dobrih, ne slabih razlogov,” je dejal Mou.

Komentari

Vaš komentar