Tabor Sežana ustoličila že 4. trenerja to sezono

Nogomet 16. Apr. 202117:11
Delite:
Davor Škerjanc, Sabit Šljivo
NK Tabor Sežana

Čeprav so se Kraševci na krajši premor zaradi vladnih ukrepov podali z visoko zmago v Celju (0:3), so se v Sežani odločili za zamenjavo trenerja. Zadnjih devet krogov v letošnji sezoni slovenske prve lige bo ekipo tako vodil Sabit Šljivo.

Tabor, ki bo v soboto gostoval v Kopru, je tako napravil še tretjo trenersko zamenjavo to sezono. Prvi dve tekmi letošnje sezone je na klopi namreč še sedel znameniti Mauro Camoranesi. Septembra lani ga je nato za natanko 124 dni menjal Goran Stanković in ekipo vodil na 17 tekmah. Potem je vajeti prevzel Igor Božič, ki pa se po 88 dneh in devetih tekmah že umika s čela strokovnega štaba.

51-letni Sabit Šljivo je v preteklosti že deloval v Sloveniji, med letoma 2016 in 2018 je namreč v Kopru opravljal vlogo pomočnika trenerja, zdaj pa bo prav proti nekdanjemu klubu debitiral na klopi Tabora.

Kot je pojasnil direktor Davor Škerjanc, bo Igor Božič ostal pomemben člen strokovnega štaba, Sabit Šljivo pa prevzema vlogo glavnega trenerja, so sporočili iz Sežane: “Sabit Šljivo je novinec v štabu in bo opravljal vlogo glavnega trenerja, Igor Božič pa bo ostal v pomembni vlogi. To bo trenerska ekipa najmanj do konca naslednje sezone, pri čemer je prioriteta kluba, da domači trenerji čim prej pridobijo potrebne licence. Tu se pozna pomanjkanje iz prejšnjega obdobja Tabora, ko ekipa ni igrala na najvišji ravni in ni bilo potreb po pridobivanju licenc. Verjamem, da bo Sabit s svojim znanjem in izkušnjami še dodatno pripomogel k dvigu kvalitete dela v klubu in skupaj z nami napisal naslednje poglavje uspešne zgodbe ekipe CherryBox24 Tabor Sežana.”

Sarajevčan, ki zdaj živi v Rovinju, je pred leti deloval v Kopru, trenerske izkušnje pa je nabiral tudi v Žminju, Rovinju, Istri 1961 ter Savdski Arabiji.

Tabor je pred zadnjimi devetimi krogi sezone na sedmem mestu lestvice. Pred osmimi Celjani imajo šest točk naskoka, medtem ko jim šesti Bravo beži za dve točki.

Komentari

Vaš komentar