Vinicius od “bedaka” do velikega junaka

Liga prvakov 8. Apr. 202111:41
Delite:
Zinedine Zidane Vinicius Jr.
AP Photo/Manu Fernandez

Vinicius Junior je na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov proti Liverpoolu dosegel dva zadetka za zmago Reala s 3:1. Brazilcu so se pred časom posmehovali celo soigralci, danes je glavni junak Reala.

Kritiki pogosto poudarjajo, da odločitve Viniciusa Juniorja v odločilnem trenutku niso vedno najboljše, številni opozarjajo tudi na njegovo neučinkovitost. Njegovo preigravanje in hitrost nikoli nista bila vprašljiva, a ko pride v priložnost, je Brazilec večkrat razočaral kot navdušil.

Na tekmi med Realom in Borussio Monchengladbach je celo Karim Benzema svojemu rojaku Ferlandu Mendyju dejal, da naj nikar ne podaja Viniciusu, ker igra proti njim. A proti Liverpoolu smo na igrišču gledali Viniciusa brez napake. V 27. minuti je mojstrsko sprejel lepo podajo Tonija Kroosa in učinkovito zaključil za 1:0, pri drugem golu pa je meril natančno po podaji Luke Modrića. Mladi Brazilec je ob proslavljanju drugega zadetka na zelenici stadiona Alfredo di Stefano večkrat pokazal na grb Reala in dal jasno vedeti, da namerava še dolgo ostati v Madridu.

Lepo je zmagati v moji najboljši predstavi sezone. Drugi govorijo, jaz delam. To mi daje moč, ki jo potrebujem za doseganje pomembnih golov. Naporno delam, vedno so bile moje sanje zaigrati za Real Madrid, moja želja je velika in želim vse najboljše za naše navijače,” je po najboljši predstavi sezone dejal Vinicius.

Komentari

Vaš komentar