Zasedba Ačimovića vse številčnejša

Nogomet 20. Mar. 20218:56
Delite:
Slovenija U21
Guliver Image

Mlada reprezentanca Slovenije je danes v Mariboru opravila drugi trening pred prihajajočim Uefa evropskim prvenstvom do 21 let. V reprezentančnem tabor so prispeli tudi Domžalčani in Celjani, ki so opravili še pokalne preizkušnje v klubskih barvah.

Med slednjimi je bil tudi Sven Šoštarić Karić, ki je na pokalnem obračunu dosegel pomemben zadetek. Razlog za dobro voljo in dodatno samozavest pred pomembnimi reprezentančnimi preizkušnjami.

“Vzdušje je vrhunsko, vsi čakamo da se evropsko prvenstvo prične. Zavedamo se, da je pred nami en lep, pomemben dogodek, ki nam prinaša veliko dobrega. Ne samo za nogometaše, temveč tudi za Nogometno zvezo Slovenije in celotno državo,” je ob virtualnem druženju s sedmo silo dejal visokorasli branilec.

Karić se zaveda, da Slovenijo čakajo težke preizkušnje, a verjame, da bo skupaj s fanti kos nalogam, ki prihajajo. “Imamo težko skupino. Čakajo nas nogometne velesile, tako da ne bo lahko. Verjamem pa, da se lahko z našo kakovostjo enakovredno kosamo z vsako reprezentanco. Odločale bodo malenkosti, ena izmed njih bi lahko bila tudi prednost domačega igrišča. Mislim, da lahko stopimo skupaj in dosežemo boljši rezultat, kot vsi od nas pričakujejo.”

Podobnega mnenja je tudi vezist Brava Sandi Ogrinec. “Če bomo delovali kot ekipa in imeli pravo energijo, mislim da rezultat ne bo izostal. Menim, da lahko presenetimo. Vsi igralci se zelo dobro poznamo, saj smo nekateri skupaj igrali v že mlajših reprezentančnih selekcijah. Smo zelo homogena ekipa in mislim, da je to lahko dobra popotnica za prvenstvo.”

Ogrinec se veseli, da bo Slovenija del evropske elite. “Imena, ki bodo na tem evropskem prvenstvu, že nekaj pomenijo v nogometu. To bo zagotovo dodatna motivacija, da se izkažemo proti njim,” nestrpno pričakuje prve tekme nekdanji nogometaš Maribora. “V Mariboru sem preživel skoraj pet let, kjer sem se zelo dobro počutil. Imam zelo lepe spomine na Maribor in komaj čakam na to prvo tekmo.”

Slovenija bo prvo tekmo doigrala 24. marca ob 18.00 v Ljudskem vrtu proti branilki naslova Španiji. Tri dni kasneje se bo v Celju pomerila s Češko, 30. marca pa jo čaka še zadnja tekma skupinskega dela z Italijo. (vir: nzs.si)

Komentari

Vaš komentar