Calcit še petič izgubil v Ligi prvakinj

Delite:
Calcit Volley
Foto: CEV

Odbojkarice Calcit Volleyja so na drugi tekmi turnirja Lige prvakinj izgubile proti Fenerbahčeju z 0:3 v nizih.

Tako kot na včerajšnji tekmi proti izjemnemu Coneglianu, ki v Ligi prvakinj še ni oddal niza, Kamničanke tudi proti ekipi iz Carigrada niso imele pravih možnosti za uspeh.

Ekipa Zorana Terzića, pri kateri tokrat ni igrala Brankica Mihajlović, je v prvem nizu učinkovito zaključevala napade, predvsem je bila razpoložena Melissa Vargas (6 točk), odlično je delovala tudi obramba, saj so Kamničanke uspešno zaključile le četrtino svojih napadov. Fener je prvi niz dobil s 25:13.

Drugi niz je Calcit začel bolje in nekaj časa z majhno prednostjo vodil, nato pa so Turkinje z delnim izidom 7:1 prišle do zanesljivega vodstva, ki ga niso več izpustile iz rok, niz pa so dobile s 25:18.

V tretjem nizu so se slovenske prvakinje odlično držale in večji del vodile, v napadu je bila razpoložena predvsem Eva Zatković. Calcit je v zaključni fazi niza vodil z 18:16, nato pa je Fenerbahče z delnim izidom 9:2 zaključil niz (25:20) in dobil srečanje.

Pri Calcitu je Eva Zatković dosegla 13 točk, Lucy Charuk 10, Olivera Kostić Brulec pa 9. Pri Fenerbahčeju je bila najučinkovitejša Melissa Vargas 24 točkami, Kelsey Robinson jih je prispevala 14.

Jutri se bo Calcit, ki je na petih tekmah brez zmage, od Lige prvakinj poslovil s srečanjem proti gostitelju turnirja, Nantesu.

 

Komentari

Vaš komentar