Yesilyurt Lane Ščuka do zmage

Odbojka 11. Jan. 202110:05
Delite:
Lana Ščuka
Aleš Oblak

Vsa odbojkarska prvenstva po Evropi se po novoletnem premoru še niso zagnala, so pa bili slovenski odbojkarji dejavni na Poljskem, v Italiji in Turčiji, kjer je do nove zmage z Atlas Global Yesilyurtom prišla Lana Ščuka.

V turškem prvenstvu so klubi pretekli teden igrali zaostale tekme, v katerih sta bili Slovenki polovično uspešni. AtlasGlobal Yesilyurt Lane Ščuka je na tekmi 13. kroga premagal Sariyer BLD. Ščuka je dosegla 11 točk (dva bloka) ob 35-odstotni uspešnosti v napadu, na sprejemu pa je bila slovenska sprejemalka kar 93-odstotno uspešna, od tega je imela 87-odsotni idealni sprejem. Na drugi strani je Ilbank Eve Mori v okviru tekme 12. kroga izgubil proti drugi ekipi prvenstva Fenerbahce Opet, slovenska podajalka pa je dosegla eno točko. Yesilyurt je zdaj pri 11 prvenstvenih zmagah in s 36 točkami zaseda osmo mesto, Ilbank pa ostaja pri šestih zmagah in 17 točkah.

V poljski elitni ligi je Klemen Čebulj z Asseco Resovio Rzeszow sredi tedna odigral zaostalo tekmo 9. kroga. Varovanci slovenskega selektorja Alberta Giulianija so bili s 3:1 uspešnejši od zadnje ekipe prvenstva MKS Bedzina in so na devetem mestu pri devetih zmagah. Reprezentančni sprejemalec Čebulj je dosegel 15 točk, od tega kar pet asov in en blok, ob 25-odstotni uspešnosti v napadu, medtem ko je bil na sprejemu 58-odstotno uspešen. V ženskem delu prvenstva DPD Legionovia, ki jo vodi selektor slovenske ženske reprezentance Alessandro Chiappini in za katero igra Žana Zdovc Sporer, ni igrala nove tekme.

V sosednji Italiji so v nedeljo potekale povratne tekme 7. kroga, v katerih so vsi slovensko obarvani klubi, ki so na prvenstveni lestvici razvrščeni med devetim in enajstim mestom, izgubili. Še najbližje uspehu je bil Allianz Milano, ki je z 2:3 klonil proti Cucine Lube Civitanova. Kljub porazu sta Slovenca v vrstah Milana igrala zelo dobro, Tine Urnaut, ki je bil na sprejemu 52-odstotno uspešen, je dosegel 20 točk (dva asa, en blok) ob 44-odstotni uspešnosti v napadu, Jan Kozamernik pa deset (en as, dva bloka) ob 64-odsotni uspešnosti v napadu. Consar Ravenna je z Janijem Kovačičem z 0:3 izgubila proti vodilnemu moštvu lige, Sir Safety Conad Perugia. Slovenski prosti igralec je bil na sprejemu sicer 50-odstoten, medtem ko je bil njegov odstotek idealnega sprejema 42. Brez osvojena niza je izgubila tudi Kioene Padova Tončka Šterna, boljša je bila ekipa Leo Shoes Modena. Korektor Štern je ob 42-odstotni uspešnosti v napadu nanizal 13 točk (dva asa, en blok).

Prvenstvo se po praznikih še ni nadaljevalo v Franciji (Alen Pajenk), na Madžarskem (Tina Grudina in Sara Najdič) ter v Nemčiji (Dejan Vinčić in Darja Eržen), se bo pa v kratkem vendarle nadaljevalo tudi grško prvenstvo z Moniko Potokar in Žigo Šternom.

Komentari

Vaš komentar