Znani četrtfinalni pari Pokala Slovenije

Odbojka 17. Mar. 202114:25
Delite:
Pokal Slovenije
Odbojka.si

Na sedežu Odbojkarske zveze Slovenije je potekal žreb četrtfinalnih parov Pokala Slovenije, ki pri moških že prinaša derbi med Merkur Mariborom in Calcit Volleyjem, pri ženskah pa se bosta za uvrstitev v polfinale pomerila SIP Šempeter in Nova KBM Branik.

Za Pokal Slovenije je bilo v sezoni 2020/21 prijavljenih 36 moških in 50 ženskih ekip, po skoraj v celoti odigranih štirih krogih pa je bilo tekmovanje prekinjeno. OZS je morala zaključni turnir z decembra prestaviti na april, ekipe pa so na parket znova stopile v okviru tekem osmine finala. Sledil je žreb četrtfinalnih parov, ki je hkrati določil tudi tekmece v polfinalu.

»Pred žrebom četrtfinalnih parov so bili v tabelo postavljeni lanski finalisti pri moških in ženskah, ACH Volley Ljubljana in Merkur Maribor ter Nova KBM Branik in Calcit Volley, in sicer na prvo in peto pozicijo. Pred finalno tekmo se nosilci ne morejo srečati. Poleg pozicij po številkah, ki določajo četrtfinalne in kasneje tudi polfinalne pare, žreb določa tudi domačine tekem,« je tekom žreba, ki se je odvijal v prostorih OZS in tudi preko spletne aplikacije Zoom, pojasnil sekretar tekmovanj pri OZS, Branko Maček in dodal, da morajo biti četrtfinalne tekme odigrane najkasneje 14. aprila.

Letošnji zaključni turnir bomo med 16. in 18. aprilom spremljali v Ljubljani, v Športni dvorani Maks Pečar v Črnučah, prvič v organizaciji Odbojkarske zveze Slovenije. »Na OZS že dlje časa razmišljamo, da bi po večjih in uspešnih evropskih projektih organizirali tudi večji odbojkarski dogodek na klubski ravni. Menimo, da je nastopil pravi čas, da to idejo realiziramo, še posebej, ker se vsi skupaj, posebej klubi, nahajamo v težki situaciji. Cilj je, da dogodek v prihodnje postane neke vrste dan odbojke, s finalnima tekmama pokala kot vrhuncem in številnimi drugimi aktivnostmi, v katere bi bili vključeni vsi deležniki v slovenski odbojki. Žal bo zaključni turnir letos potekal v omejenem obsegu in tudi brez gledalcev, toda kljub temu bomo naredili vse, da bodo pogoji za igranje na najvišji možni ravni,« je dejal generalni sekretar OZS, Gregor Humerca.

V lanski sezoni sta se zmage v pokalnem tekmovanju veselila ACH Volley Ljubljana in Nova KBM Branik.

Pokal Slovenije, ženske, četrtfinalni pari:
SIP Šempeter – Nova KBM Branik
Luka Koper – Gen-I Volley
Calcit Volley – Formis
ATK Grosuplje – OD Krim I

Pokal Slovenije, moški, četrtfinalni pari:
SIP Šempeter – ACH Volley Ljubljana
Salonit Anhovo – Panvita Pomgrad
Merkur Maribor – Calcit Volley
HišaNaKolesih Triglav – Krka

Vir: Odbojka.si

Komentari

Vaš komentar