Ash Barty zanesljivo v osmino finala

Delite:
Ashleigh Barty
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Na OP Avstralije se je prva nosilka Ashleigh Barty zanesljivo uvrstila med najboljših 16. S 6:2 in 6:4 je premagala Jekaterino Aleksandrovo.

Prva igralka sveta in zmagovalka OP Francije 2019 Ashleigh Barty ima velik cilj – zmago na domačem Grand Slamu in danes je naredila nov korak v tej smeri.

Že pred prvim Grand Slamom sezone je pokazala, da je v formi, saj je zmagala na turnirju Yarra Valley Classic, v šestnajstini finala Melbourna pa se je morala pošteno potruditi za zmago.

V prvem nizu proti Jekaterini Aleksandrovi je začela nekoliko nervozno in Rusinja ji je v prvi igri vzela servis. Avstralka je nato našla svoj ritem in tekmici trikrat zapored odvzela začetni udarec in prvi niz s 6:2 dobila po 39 minutah igre.

V drugem nizu je imela Aleksandrova znova prednost, ko je naredila break v peti igri, vendar ji je Barty vrnila v osmi igri, ko je po hudem boju izkoristila šesto break žogico. To je očitno Rusinjo strlo in še v deseti igri je znova izgubila svoj servis, Barty je izkoristila prvo zaključno žogico in se veselila zmage.

Avstralka se bo v naslednjem kolu srečala s Shelby Rogers, ki je presenetljivo premagala Anett Kontaveit s 6:4 in 6:3.

 

Komentari

Vaš komentar