Karacev: ‘Šel sem na potrebo’

ATP 14. Feb. 202116:28 > 16:37
Delite:
Twitter

Najlepše presenečenje letošnjega OP Avstralije je brez konkurence 27-letni Rus iz Južne Osetije, Aslan Karacev.

Karacev je januarja uspešno opravil kvalifikacije za nastop v Melbournu, premagal tri nasprotnike (predtekmovanje je potekalo v Dubaju), v Melbourne Park pa prišel kot 114. teniški igralec sveta, povsem neobremenjen.

Tisti ljubitelji tenisa, ki v pretkelosti zanj še niso slišali niti tedaj, ko je bil vpleten v stavničarsko afero, niti ob uspehih na Challenger Touru, ga zdaj zagotovo poznajo, saj je po senzacionalni zmagi nad Diegom Schwartzmanom v 3. krogu OP Avstralije sinoči izločil še nosilca, 20-letnega Kanadčana Felixa Augerja-Aliassima ter se uvrstil med najboljših osem.

Za igralca iz Južne Osetije je to debitantski nastop na najpomembnejših turnirjih, sam pa se med intervjuji očitno zelo zabava. Na vprašanje enega izmed novinarjev, če si je po zaostanku z 0:2 v nizih vzel nekaj časa, da se spodbudi, ker je na igrišče vidno prišel precej bolj motiviran in energičen, je Rus najprej pogledal proti stropu novinarske dvorane, potem pa kot kakšen otrok iskreno priznal: “Šel sem samo na potrebo…

Presenetljivi udeleženec četrtfinala se bo za nov mejnik, polfinale OP Avstralije, potegoval v torkovem srečanju z Bolgarom Grigorjem Dimitrovim, ki je gladko porazil Dominica Thiema.

Komentari

Vaš komentar