‘Če to ne bi bil Slam, bi obupal … sem na močnih tabletah’

Grand Slam 14. Feb. 202117:28 > 17:42
Delite:
Novak Đoković
Novak Đoković

Novak Đoković se je na OP Avstralije sicer prebil med najboljših osem, a priznava, da si pomaga z močnimi protibolečinskimi tabletami.

Đoković je z zmago nad Milošem Raonićem 7:6(4), 4:6, 6:1, 6:4 napredoval v četrtfinale prvega vrhunca sezone, po srečanju pa razkril:

Vsako sekundo po prejšnjem srečanju sem skušal izkoristiti za okrevanje, fizioterapevt me je odlično pripravil. Vsekakor sem se v preteklosti bolje fizično počutil. No, nekaj je potrebno povedati. Če to ne bi bil turnir velike četverice, potem bi se zagotovo umaknil, tu pa jasno želim narediti čim boljši rezultat. Ali bom danes nastopil, nisem vedel vse do konca ogrevanja, tudi med samim dvobojem me je skelelo. Nisem optimalno, a hkrati nimam kaj javkati.

Nole je dodal, da je že več kot 48 ur na močnih protibolečinskih tabletah in da ne ve točno, kakšno škodo si s tem dela. “Zaspal sem ob 4. uri, morda pol ure kasneje po tekmi s Fritzem, niti zdaj, ko sem premagal Miloša, ne bo nič drugače,” je dejal.

V četrtfinalu Srba čaka dvoboj s starim znancem, Alexandrom Zverevim, ki je s 6:4, 7:6(5), 6:3 izločil Dušana Lajovića.

Vse je v božjih rokah, veliko bo odvisno od tega, kako se bom počutil tik pred tekmo, je pa že zdaj jasno, da bom verjetno potem prisiljen v izpuščanje kakšnega turnirja iz koledarčka po OP Avstralije,” je zaključil Đoković.

Komentari

Vaš komentar