Ivanišević: Nole želi prehiteti Rafo in Rogerja

ATP 22. Feb. 202113:09 > 13:10
Delite:
Novak Đoković Goran Ivanišević
Justin Setterfield/Getty Images

Član trenerske ekipe Novaka Đokovića Goran Ivaniševič je bil impresioniran nad predstavo Srba v finalu OP Avstralije. Nekdanji hrvaški tenisač se je dotaknil nasprotnika Đokovića, a tudi slike v medijih, ki jo nekateri v zadnjih letih ustvarjajo o prvem igralcu sveta.

Novak Đoković je v Melbournu slavil tretjo zaporedno in skupno deveto zmago, potem ko je Daniila Medvedeva premagal s 7:5, 6:2 in 6:2. Novinarje je zanimalo, s čim je bil Goran Ivaniševič najbolj navdušen ob zmagi Đokovića.

Z vsem! Najbolj s tem, ker je ostal miren, ravno tako kot smo govorili pred tekmo. Osvojil je vse ključne točke. Če pogledate, kako je Daniil igral zadnjih 20 dvobojev, je to res impresivno. Igral je verjetno boljše od vseh igralcev tukaj. A Novak je ostal agresiven in bil je neverjeten. Lahko se je videlo, da je Medvedev praktično izgubil po breaku v drugem nizu. Odšel je nekam drugam,” je bil navdušen Ivanišević.

Novak je to zmago zelo potreboval – nekdo od zgoraj vse vidi in ve, kako nepošteno se številni obnašajo do Novaka. Ni lahko, kar je Novak preživel v zadnjem letu – OP ZDA, finale RG, v katerem ni bil dober, pa 42 dnevna karantena tukaj. On je znova poskušal pomagati igralcem. In vsi ga napadajo, očitno nimajo koga napadati in napadajo Novaka. Pa potem poškodba tukaj, ki je prišla od nikjer. Neverjetno. Celo poškodbe so mu postavili pod vprašaj … Ključni dvoboj je bil tisti z Raonićem in potem z Zverevim, takrat se je uspel vrniti. Nekateri ljudje prenesejo manj, drugi pa več bolečine,” je dejal član trenerskega štaba Novaka Đokovića.

Moje mnenje je, da je Novak moral osvojiti naslov, ker se trudi, da ima največ grand slam zmag v zgodovini. Rafa bo zagotovo osvojil še eden ali dva Roland Garrosa, kar pomeni, da mora Novak izkoristiti svoje priložnosti. Novak je favorit na Wimbledonu in OP ZDA. Ni lahko prenašati razočaranje, sploh po tistem, kar se je zgodilo v New Yorku,” je dodal zmagovalec Wimbledona iz leta 2001.

Komentari

Vaš komentar