Kaja Juvan napovedala povratek – Kdaj se vrača?

Madrid 13. Apr. 202113:33
Delite:
Kaja Juvan
REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je potrdila, da se na turnejo WTA vrača v Madridu ob koncu tega meseca. 20-letna Ljubljančanka je odsotna od sredine marca, ko je sredi priprav oddala pozitiven test na koronavirus. Po dolgem premoru se bo torej kmalu vrnila na turnirje, čeprav je pred kratkim odpovedala nastop naslednji teden v Istanbulu.

Kaja Juvan bo peščeno sezono začela v Madridu, kjer se 29. aprila prične teniški Masters. Ljubljančanka je že v ponedeljek za Delo dejala, da se bo vrnila prav v španski prestolnici, danes pa na družbenih omrežjih to dokončno potrdila.

Juvanova je tako uspešno prebolela koronavirus, ki ji je preprečil turnejo po Južni Ameriki. Pozitivna je bila 18. marca med turnirjem v mehiškem Monterreyju. Sledilo je 10 napornih dni v hotelski sobi v Mehiki, preden se je lahko po negativnem testu vrnila v domovino, kjer trenutno trenira in se pripravlja na nadaljevanje sezone.

Sprva je bil načrtovan povratek v Turčiji, kjer pa prihodnji teden ne bo zaigrala. “Ne želim si igrati na 80 odstotkih telesne pripravljenosti. Želim si kakovost v tenisu in ne količine, zato nočem dirkati s turnirja na turnir. Kondicijski trener mi je rekel, da bi raje videl, da še malo počakamo, tako da bo moj prvi naslednji nastop v Madridu, kjer se bo glavni turnir začel 29. aprila,” je v intervjuju za Delo med drugim povedala Kaja Juvan, trenutno 95. igralka lestvice WTA.

ATP in WTA turnirje lahko spremljate na Sportklubu.

Komentari

Vaš komentar