Žalgiris proti Crveni zvezdi od -13 do +13

Evroliga 23. Feb. 202120:52
Delite:
Žalgiris - Crvena Zvezda
Žalgiris - Crvena Zvezda

Na zaostali tekmi 24. kola Evrolige sta se v Kaunasu srečala Žalgiris in Crvena zvezda. Litovci so slavili zmago s 75:62, Beograjčani pa so doživeli peti zaporedni poraz.

Crvena zvezda je po štirih zaporednih porazih padla na predzadnje mesto na lestvici in zmaga v Kaunasu je bila za ekipo Dejana Radonjića nujna za dvig morale. Žalgiris, ki je krepko izgubil svoji zadnji srečanji proti Baskoniji in Barceloni, pa se še krčevito bori za uvrstitev med najboljših osem.

Po izenačenem boju v prvi četrtini so Beograjčani drugo četrtino začeli z nizom 9:0 in po trojki Dobrića prišli do 13 točk prednosti (35:22). Pri domačih se je nato razigral Grigonis in ob polčasu je bila razlika znova samo štiri točke v prid gostov (44:40).

Zvezda je po košu Uskokovića povedla s 50:45, nato pa je sledil mrk Beograjčanov, Žalgiris je dosegel naslednjih 10 točk, Crvena zvezda pa koša ni dosegla celih pet minut, četrtina pa se je končala z vodstvom Litovcev s 60:58.

ZVEZDA V ZADNJI ČETRTINI DOSEGLA LE 4 TOČKE

V zadnji četrtini so Srbi zgrešili prve štiri mete in preden so dosegli svoj prvi koš je prednost Žalgirisa znašala že 10 točk. Od tu povratka ni bilo več in Litovci so brez težav zadržali prednost in na koncu slavili zmago s 13 točkami razlike. V zadnji četrtini je Crvena zvezda dosegla le 4 točke (met 2/11) in s takšno igro uspeha seveda ne more biti.

Za Žalgiris je Marius Grigonis dosegel 17 točk, Nigel Hayes 16, Augustine Rubit pa 15. Pri Crveni zvezdi sta po 16 točk prispevala Jordan Loyd in Marko Simonović.

Žalgiris (14-11) je na lestvici napredoval na 9. mesto, medtem ko je Zvezda (7-18) boljša samo od Himkija.

Komentari

Vaš komentar