Bromell odtekel najboljši letošnji izid na svetu

Atletika 1. Maj. 202111:32
Delite:
Guliver Images
Guliver Images

Ameriški atlet Trayvon Bromell je na tekmi na univerzi na Floridi v teku na 100 metrov s časom 9,88 sekunde postavil najboljši letošnji izid na svetu.

Petindvajsetletni Bromell se je na tekaške steze vrnil po številnih poškodbah, a vseeno prepričljivo ugnal bronastega z olimpijskih iger v Riu de Janeiru, Kanadčana Andrea DeGrasseja (10,05). Francoz Jimmy Vicaut, ki ima osebni rekord 9,86, je končal na četrtem mestu (10,17).

Bromell je z izidom sezone postal resen kandidat za najžlahtnejše odličje na prihajajočih olimpijsklih igrah v Tokiu, kjer zaradi suspenza ne bo nastopil aktualni svetovni prvak Christian Coleman.

Ameriški sprinter je sicer svoj osebni rekord na 100 metrov (9,84) dosegel že leta 2015 pri vsega 19 letih in postal celo najhitrejši najstnik v zgodovini, istega leta pa je na svetovnem prvenstvu v Pekingu osvojil tudi bronasto medaljo. Marca 2016 je na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Portlandu osvojil zlato odličje v teku na 60 metrov, na olimpijskih igrah v Riu pa je zasedel osmo mesto. Sledila je poškodba ahilove tetive in še vrsta drugih zdravstvenih nevšečnosti, zaradi česar je bil s tekmovališč odsoten več kot dve sezoni.

Komentari

Vaš komentar