Jordan: Hamiltonu bi pokazal vrata, vsak je zamenljiv

Avtomoto 21. Jan. 20219:47
Delite:
Eddie Jordan Lewis Hamilton
Mark Thompson/Getty Images

Lewis Hamilton še vedno ni podaljšal pogodbe z Mercedesom. Pravzaprav je sedež prvaka edini, ki še ni uradno zapolnjen v letu 2021, tako da bi bilo pravo presenečenje, v kolikor Britanec ne bo podaljšal sodelovanja z nemškim gigantom. Vseeno nekateri ne bi imeli toliko potrpljenja pri poslušanju zahtev Hamiltona.

Med njimi je tudi sloviti Irec, nekdanji lastnik ekipe v Formuli 1 Eddie Jordan. Slednji ima neprecenljive izkušnje iz najhitrejšega oktanskega cirkusa, ekipo v F1 je vodil med letoma 1991 in 2005 in v tem času v svoji ekipi vodil tudi takšne zvezdnike, kot so Ralf Schumacher, Damon Hill, Heinz-Harald Frentzen, Giancarlo Fisichella, Rubens Barrichello in Eddie Irvine.

Jordan odkrito priznava, da sam ne bi imel toliko potrpljenja v pogovrih z Lewisom Hamiltonom. “Očitno je, da se glede nečesa ne strinjajo. Ravno sem slšal, da Lewsi želi veliko več kot Mercedes želi plačati. Gre tudi za deljenje prihodka ekipe in pomembne vloge v Mercedesovi skupini. Če bi bil šef Daimlerja, bi mu pokazal vrata. Ali voziš pod našimi pogoji ali greš,” je bil jasen Jordan, pod vodstvom katerega je leta 1991 v kraljici moto-športov debitiral tudi veliki Michael Schumacher.

“Dejal bi mu isto, kar je Bernie Ecclestone dejal po smrti Ayrtona Senne. Čeprav je bil Bernie šokiran in žalosten kot vsi ostali, je on bil prvi, ki se je zbral in nam dejal: ‘Nehajte jokati, vsak je zamenljiv.’ Lewis bi to moral vedeti,” je pripomnil Jordan.

Irec še dodaja, da je Aston Martin z angažiranjem Sebastiana Vettla naredil napako, saj sta bili sezoni Nemca pri Ferrariju patetični in bi sam raje zadržal Sergia Pereza. “Z Perezom bo Red Bull dobil sijajnega dirkača. Nihče ni misli, da je on hiter kot Max, vendar bo Red Bull z njim lahko pritisnil na Mercedes z dvema dirkalnikoma. Alex Albon tega nikoli ni mogel narediti,” meni Eddie Jordan.

Komentari

Vaš komentar