Marquez bo izpustil začetek sezone v motoGP

Avtomoto 22. Mar. 202119:22
Delite:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Španski dirkaški zvezdnik elitnega razreda motoGP Marc Marquez se je po posvetu z zdravniki odločil, da bo izpustil prvi dve dirki sezone v Katarju. Dirkačevo odločitev je v izjavi za javnost sporočila njegova ekipa Repsol Honda.

Osemkratni svetovni prvak se je za previdnost odločil po posvetu z zdravniškim osebjem bolnišnice Ruber International. Marquez bo posledično izpustil uvodni dirki v Katarju, ki sta na sporedu 28. marca in 4. aprila.

Od operacije nadlahtnice zaradi infekcije je sicer minilo 15 tednov, zdravniki pa so dirkaču dovolili večje obremenitve na poti do popolnega povratka. Navkljub vsemu pa Marquez še ni nared za največje napore. Zdravniki so mu odsvetovali dodaten pritisk, ki bi ga za nadlahtnico imelo sodelovanje v dirkaškem koncu tedna.

Po zadnjih analizah zdravstvenega osebja, so mi odsvetovali nastop v Katarju z željo, da nadaljujem po začrtani poti okrevanja v zadnjih tednih,” je povedal Marquez, ki je zadnjič dirkal lani julija, ko je v Jerezu grdo padel in zaradi poškodbe izpustil celotno sezono.

Seveda bi si želel nastopiti na prvih dirkah, ampak moram nadaljevati okrevanje, da se v kar najboljši formi vrnem na dirkališča,” je še pristavil šestkratni svetovni prvak v kraljevskem razredu motoGP.

Komentari

Vaš komentar