"Alaba je užaljen in razočaran nad ponudbo Bayerna."

Bundesliga 13. Nov. 202014:01 > 14:14
Delite:
Getty Image/Alexander Hassenstein / Staff

Bočni branilec Bayerna David Alaba je zaradi vseh netočnih informacij o pogajanjih z Bayernom glede nove pogodbe, ki so pricurljale v javnost, zelo razočaran. Nogometaševo stališče je tokrat predstavil njegov oče George.

David je užaljen in razočaran,” je Alaba starejši povedal avstrijski novinarski agenciji APA in zatrdil, da zaenkrat o sinovi prihodnosti še ne more razkriti nič oprijemljivega.

Ne vem, kako se bodo stvari odvijale. On je mentalno zelo močen in se lahko sproščeno sooča s to situacijo.

Predsednik Bayerna Herbert Hainer je na začetku novembra potrdil, da Bavarci po večmesečnih neuspešnih pogajanjih z Alabo igralcu ne bodo ponudili izboljšane ponudbe. Avstrijca na Bayern veže pogodba do 2021, izjava Hainerja pa ga je močno šokirala, saj je za tak razplet dogodkov izvedel iz medijev.

Športni direktor Hasan Salihamidžić je kasneje dodal, da bo branilec skoraj zagotovo zapustil München in da enostavno ne vidi možnosti, da bi obe strani našli skupen jezik. Nekoliko bolj oster je bil v komentiranju situacije predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge, ki je Alabi sporočil, da se mora najprej on sam odločiti, kaj si želi.