Moukoko novi najmlajši igralec v zgodovini Bundeslige?

Bundesliga 19. Nov. 202015:56 > 16:02
Delite:
REUTERS/Leon Kuegeler

Youssoufa Moukoko bi lahko že ta konec tedna postal najmlajši igralec v zgodovini Bundeslige. Najstnik s kamerunskim poreklom bo 20. novembra dopolnil 16 let, trener Lucien Favre pa ga je uvrstil na seznam igralcev, ki bodo na isti dan konkurirali za nastop na tekmi s Hertho iz Berlina.

Napadalec je že debitiral za nemško izbrano vrsto do 20 let, zdaj pa je pred njim še večji dosežek. Moukoko lahko podre Nurija Sahina, nekdanjega igralca Borussie, ki je v Bundesligi debitiral pri starosti 16 let in 335 dni. Jasno je, da bo Moukoko ta rekord izboljšal.

Povezano

Berem, kaj pišejo o meni, a se trudim, da se na to ne oziram. Ne obremenjujem se s tekmo proti Herthi. Če bom zaigral, bom dal vse od sebe, sicer pa bom čakal na novo priložnost. Slej kot prej bom debitiral za prvo ekipo,” mirno razlaga Moukoko.

Supertalent je pri 15 letih kapetan selekcije Borussie do 19 let. V ligi, kjer so igralci od njega starejši štiri leta, je na 25 tekmah dosegel kar 47 golov in 10 asistenc.

Njegov neverjeten talent je že pred časom opazil tudi selektor Nemčije Joachim Löw.

Youssoufa ima talent, ki ga zares redko vidimo,” je bil kratek in jasen Löw.

Pred Moukokojem je svetla prihodnost. Že danes ima na Instagramu 700 tisoč sledilcev, nedavno pa je z ameriškim podjetjem Nike podpisal dolgoletno sponzorsko pogodbo.