Nemogoče zahteve Haalanda odbijajo največje klube

Bundesliga 16. Apr. 202112:24
Delite:
Erling Haaland
REUTERS/Phil Noble

Čeprav se zanj zanimajo vsi najbogatejši evropski giganti, bo Erling Haaland vsaj še eno leto zagotovo ostal v Dortmundu, poroča goal.com.

Goal.com piše, da vse več klubov dviga roke od Erlinga Haalanda, ker ima Norvežan skupaj s svojim menedžerjem nerealne zahteve. Haalandov oče Alf-Inge in menedžer Mino Raiola sta bila pred kratkim na sestanku v Barceloni, kjer sta se sestala z novim predsednikom Joanom Laporto, ki si močno želi napadalce Borussie. Samo nekaj ur kasneje je omenjeni dvojec obiskal še Madrid, kjer sta se v Realovem treningu centru sestala s Josejem Angelom Sanchezom, direktorjem kraljevega kluba.

“In Real in Barcelona bi takoj pripeljala Haalanda, vendar je to vse manj realno, potem ko so ugotovili, koliko bi jih to stalo. Trenutno ni preveč možnosti, da bo on prišel v katerega od španskih velikanov, roke pa je dvignil tudi en velik angleški klub, ki prav tako ne more izpolniti finačnih zahtev,” dodajajo pri goal.com.

Haaland naj bi zahteval letno plačo v višini 35 milijonov evrov, s čimer bi postal eden od najbolje plačanih nogometašev na svetu. V Evropi bi našli nekaj klubov, ki bi lahko zadovoljili takšnim zahtevam, vendar ne tudi odšteli visoke odškodnine, ki jo zahteva Borussia.

Čeprav so Nemci v finančnih težavah zaradi krize povezane s koronavirusom, ne hitijo s prodajo Haalanda. Norvežan ima pogodbo sklenjeno do leta 2024, naslednje leto pa bo klub lahko zapustil v zameno za 75 milijonov evrov. Borussia letos zahteva dvakrat toliko, ne smemo pa pozabiti niti visoke provizije, ki jo zahtevata Alf-Inge in Raiola.

Komentari

Vaš komentar