Goliada ob Kamniški Bistrici: Domžale in Maribor remizirala

Nogomet ostalo 10. Feb. 202118:51 > 18:52
Delite:
Twitter/NK Maribor

Tekma 20. kroga slovenske lige med Domžalami in Mariborom je ponudila številne zadetke, ekipi pa sta se razšli z neodločenim rezultatom.

Domžalčani so povedli v 14. minuti. Husmani je streljal z velike razdlje, Rok Kronaveter pa je spremenil smer žoge in tako na napačni nogi ujel Juga, ki ni mogel preprečiti zadetka tekmeca.

Le 5 minut kasneje so Mariborčani prišli do izenačenja. Vratar Sorčan je napravil veliko napako, saj je žogo odbil le do Santosa, ki je takoj žogo poslal proti Cretuju in slednji je naposled dosegel izenačujoči zadetek.

Zgolj nekaj minut kasneje je Žinić iztržil kazenski strel, ki ga je nato uspešno izvedel Ibričić. Domžalčani so prednost podvojili ob koncu 1. polčasa, ko je obramba Maribora povsem zaspala. Svetlin je stekel sam proti vratom Juga in ga želel premagati s takoimenovano “spodbodačo”, a žoga se je ustavila pred golovo črto. Do nje je pritekel Koblar, ki si je privoščil zelo hudo napako. Namesto, da bi žogo odbil, jo je nastreljal v Kolobariča, od katerega pa se je usnje odbilo v mrežo.

Gostitelji so šli na odmor s prednostjo 3:1.

V 2. polčasu so bili vijoličasti precej boljši tekmec. Maribor je dolgo časa pritiskal na vrata domačinov. Sredi polčasa je Mauro Camoranesi v igro poslal dva bivša nogometaša Domžal – Jana Repasa in Jana Mlakarja. Omenjena sta še dodatno prispevala k potentnosti v igri Maribora.

Vijolice so zaostanek znižale v 67. minuti. Rudi Požeg Vancaš, še en bivši član rumene družine, je žogo lepo popeljal naprej in jo nato oddal na levo ter nadaljeval pot v kazenski prostor. Nato je tam povsem osamljen pričakal podajo Kolmaniča in premagal Sorčana, ki bi lahko ob njegovem strelu bolje posredoval.

Maribor je do izenačenja prišel le 3 minute kasneje. Cretu je streljal z glavo, a sprožil naravnost v roke Sorčana. Izgledalo je, da nevarnosti za domače ne bo, a Sorčanu je žogo ušla v mrežo.

V nadaljevanju so Domžale uspele vzpostaviti ravnotežje na zelenici, tekma pa se je končala z rezultatom 3:3.

Maribor ima na vrhu lestice 4 točke prednosti pred Olimpijo, Domžalčani pa so ponovno zavzeli 5. mesto.

 

Komentari

Vaš komentar