Slovenke z visoko zmago zaključile kvalifikacije

Nogomet ostalo 23. Feb. 202118:51
Delite:
Slovenija ženske
M24.si

Slovenska ženska reprezentanca je odigrala zadnjo tekmo kvalifikacij za EURO 2022 in v Talinu premagala Estonijo kar z 9:0.

Slovenska reprezentanca je odigrala še zaostalo srečanje proti Estoniji in ga pričakovano tudi dobila, Slovenke pa so v drugem polčasu prikazale prave strelske vaje.

Danes so sicer v Talinu za zmago nad zadnjeuvrščenimi Estonkami v polno zadele Mateja Zver (2), Lara Prašnikar (2), Dominika Čonč, Ana Milović, Lara Klopčič, Kaja Eržen in Evelina Kos.

Ekipa selektorja Boruta Jarca je v kvalifikacijski skupini A zasedla končno tretje mesto s 6 zmagami in 4 porazi. Prvo mesto je brez izgubljene točke osvojila Nizozemska, drugo pa Rusija.

V kvalifikacijah sta se strelsko najbolj izkazali Lara Prašnikar (8 golov) in Mateja Zver (7), Slovenija pa je bila blizu tudi drugemu mestu (ki prinaša dodatne kvalifikacije), vendar je oktobra po srčnem boju izgubila v Rusiji z 0:1.

“Gledano na celotne kvalifikacije lahko rečem, da smo napredovale v igri in zadrževanju žoge. Žal smo ostale brez zastavljenega cilja, to je drugega mesta. A smo lahko zadovoljne tudi s tretjim mestom. Glede na to, kako napredujemo, imamo lahko za naslednje kvalifikacije dodatne nove cilje,” je povedala kapetanka Mateja Zver.

Jeseni letos slovensko reprezentanco čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023, ki bo v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Komentari

Vaš komentar