"Liverpool potrebuje napredek, ne pa majhnih naslovov"

Premier Liga 7. Sep. 201812:57
Delite:
Handout, Getty Images Sport

Legenda Liverpoola John Barnes je prepričan, da bi njegovemu nekdanjemu klubu moralo biti bolj pomembno, da napreduje po lestvici Premier lige, kot da osvaja naslove v FA Pokalu in ostalih "manjših" tekmovanjih.

Liverpool je v letošnjo sezno vstopil s popolnim izkušičkov na uvodnih tekmah Premier lige, v tem tekmovanju pa že od začetka sezone velja za enega glavnih favoritov. Legendarni nogometaš Liverpoola John Barnes pa meni, da bi morala imeti ekipa iz Anfielda pomembnejše cilje.

“Ljudje govorijo o osvajanju trofej, a nimajo prav. Lahko bi osvojili FA Pokal tako, kot bi lahko premagali ekipo Swindona. Trofeje lahko osvojite tudi, če se na poti do zmage ne srečate z vrhunskimi ekipami. V prvenstvu je jasno, kdo igra s kom. Morali bi reči, da bomo bližje vrhu. Sam bi raje bil 10 točk bližje Manchester Cityju, kot da osvojim naslov v pokalnem tekmovanju ali pa celi Ligi Evropa in bi za to ekipo zaostajal 25 točk. Dobri ste toliko, kolikor zaostajate za najboljšo ekipo v domačem prvenstvu,” je ocenil Barnes.

Redsi so po štirih krogih na prvem mestu v Premier ligi, zaenkrat so varovnaci Jürgena Kloppa zmagali na vseh štirih tekmah in prejeli le en zadetek.

https://twitter.com/LiverpoolLive2/status/1037995986046599168