Aguera lahko zamenja samo nekdo od teh treh zvezdnikov

Nogomet 31. Mar. 202113:06
Delite:
Martin Rickett/Pool via REUTERS

Manchester City bo po tej sezoni izgubil svojega najboljšega strelca v klubski zgodovini, na Otoku pa je jasno glavna tema prestopnih ugibanj ta, kdo lahko nadomesti Sergia Aguera.

Novinar Sky Sportsa Paul Merson je zamenjavi za Aguera posvetil zanimivo kolumno. Merson je prepričan, da ima Pep Guardiola pripravljeno rešitev in da “stroja” za gole ne bi kar tako izpustil iz rok.

Nekdanji napadalec Arsenala je prepričan, da je Sergio Aguero prava legenda angleške Premier lige in da bo slednji tudi v preostanku te sezone dokazal, da je še vedno lahko zelo pomemben za Manchester City. Argentinec bo ostal večen tudi zaradi gola proti QPR, s katerim so sinjemodri v sezoni 2011/12 osvojili prvi naslov v Premier ligi.

Legenda je naziv, ki se ga v nogometu preveč zlorablja. Ampak v Premier ligi je Sergio Aguera absolutna legenda. Vse od njegovega prihoda k Manchester Cityju je igral na najvišji možni ravni. Odločitev me je šokirala, prepričan pa sem, da ima Manchester City pripravljen načrt in da vedo, kdo bo zamenjal Aguera,” razmišlja Merson in dodaja:

Aguera lahko zamenja samo veliko ime. To so trenutno le Erling Haaland, Harry Kane ali pa Kylian Mbappe. Če ne bo nekoga od njih, se moramo vprašati, zakaj so se odpovedali Agueru? Nemogoče je verjeti, da si ga ne bi želeli. Je pravi stroj za gole!

Aguero je za Manchester City v preteklem desetletju v vseh tekmovanjih odigral 384 tekem in dosegel za City rekordnih 257 golov.

Komentari

Vaš komentar