Pochettino zbira rojake: Od poletja v PSG on in Messi?

Nogomet 9. Jan. 202116:12
Delite:
REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Angleški in španski mediji poročajo, da je glavna tarča novega trenerja PSG Mauricia Pochettina Sergio Aguero, ki mu po koncu sezone poteče pogodba z Manchester Cityem.

Pogodba Sergiu Agueru z Manchester Cityem poteče letos poleti. Zaenkrat nove še ni podpisal zato se lahko že v tem zimskem prestopnem roku pogovarja z morebitnimi novimi delodajalci.

Otoški mediji poročajo, da je za Aguera izjemno zanimanje pokazal njegov rojak Mauricio Pochettino, ki bi ga v klubu rad videl od poletja dalje, ko bi Argentinec postal prost nogometaš.

Denar ni težava, nenazadnje pri Paris Saint-Germainu ga imajo. Pravzaprav je francoski klub eden redkih, ki bi lahko pokril ogromno Aguerovo mesečno plačo, ki naj bi bila približno 240.000 funtov (okoli 265.000 evrov).

Nobena skrivnost ni, da je Aguero odličen prijatelj Lea Messija, ki ga v svoje vrste nenazadnje vabi tudi klub iz Pariza (poleg Citya). Znano je namreč, da so Katalonci trenutno v slabem finančnem položaju.

Pochettino ima trenutno v napadu Brazilca Neymarja, Francoza Mbappeja in dva Aguerova rojaka, Argentinca Icardija in Di Mario.

REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Najboljši strelec v zgodovini Premier lige

Sergio Aguero je star 32 let. V dresu Citya igra svojo deseto sezono in najboljši klubski strelec v zgodovini. V elitnem angleškem prvenstvu je dosegel 180 golov. Več od njega so jih v Premier ligi dosegli le Alan Shearer (260), Wayne Rooney (208) in Andy Cole (187).

Od aktivni nogometašev je Harry Kane (Tottenham) na devetem mestu s 153 goli. Med najboljših 30 je potem zgolj še Jamie Vardy (Leicester), ki je s 114 goli na 19. mestu.

Komentari

Vaš komentar