Razprodaja pri Topničarjih; Luiz pogodbe ne bo podaljšal

Nogomet 14. Maj. 202117:56
Delite:
Foto: Giuseppe Maffia

Pri Arsenalu želijo po zelo slabi sezoni poleti prevetriti ekipo. Pri tem jim pomaga tudi branilec David Luiz, ki je sam izrazil željo po odhodu.

Luizu se po koncu sezone izteče pogodba z Londončani, Brazilec pa je vodilnim v klubu že povedal, da je ne misli podaljšati. Klub mu sicer podaljšanja še ni ponudil, Luiz pa je svojo namero danes že sporočil. Tako bo iskal nov izziv, kje, pa še ni jasno. 

Brazilec pa ni edini Arsenalov nogometaš, ki ga v naslednji sezoni najverjetneje ne bo več v rdečem londonskem dresu. Na izhodnih vratih naj bi bili tudi Ainsley Maitland-Niles, ki trenutno igra na posoji pri West Bromu, že dlje časa se govori o odhodu Španca Hectorja Bellerina (zanj sta se v preteklih letih zanimala Barcelona in PSG), nejasna je tudi usoda Mattea Guendouzija, Lucasa Torreire, Reissa Nelsona, Granita Xhake, Williana in Bernda Lena.

Prav tako bo zanimivo videti, kje bo naslednjo sezono igral Joe Willock. V drugi polovici letošnje je bil namreč posojen Newcastlu, za katerega je blestel. Zabil je kar 5 zadetkov in Newcastlu pomagal obstati v ligi. Po koncu naslednje sezone pogodbe potečejo Alexandru Lacazettu, Eddiju Nketiahu in Seadu Kolašincu (letos posojen v Schalke) – tudi za njih še ni jasno, ali bodo v Londonu igrali tudi v naslednji sezoni.

Komentari

Vaš komentar