Solskjaer še vedno spremlja in občuduje Haalanda

Bundesliga 30. Mar. 202113:11
Delite:
Erling Haaland
AP Photo/Martin Meissner, Pool

Norveški napadalec Erling Haaland je po besedah Oleja Gunnarja Solskjaerja že kot majhen deček kazal kvalitete vrhunskega igralca.

Haaland je k Borusii iz Dortmunda prestopil januarja 2020, predtem pa igral še za RB Salzburg in Molde. Pri Moldeju je sodeloval tudi s trenutnim menedžerjem Manchester Uniteda.

Na vprašanje, če se je Soslkjaer že takrat zavedal, da bo Haaland nekoč tako kvaliteten napadalec, je odgovoril:

Da, ima pravi karakter. Prišel je s 16 leti in imel nekaj težav s poškodbami. Vseeno je bilo takoj jasno, da gre za posebnega igralca. On je zmagovalec. Že takrat je bilo jasno, o kakšnem igralcu govorimo. Vsem je dokazal, da je neverjetno kvaliteten.

Že pri slovesu od Salzburga se je govorilo, da se zanj zanima Manchester United, otoški velikan pa je v kombinacijah za Haalandovo prihodnost tudi danes.

Erlinga čaka odlična kariera. Logično je, da ga še vedno spremljam, tega nisem nikdar skrival. V Dortmundu mu gre fantastično, videli pa bomo, kje bo nadaljeval kariero. Kar se tiče nas, pa vam zagotavljam, da bomo naredili vse, da bi imeli čim boljšo ekipo. On pa bo naredil vse, da postane čim boljši igralec,” je skrivnostno odgovoril Solskjaer.

Haaland je v tej sezoni na 31 tekmah v vseh tekmovanjih vpisal kar 33 golov in dodal še osem asistenc. V elitni ligi prvakov je v tej sezoni na šestih tekmah dosegel 10 golov.

Komentari

Vaš komentar