Ibrakadabra dvanajstič najboljši nogometaš Švedske

Serie A 25. Nov. 202011:23 > 11:29
Delite:
Getty Images/Emilio Andreoli

Zvezdnik Milana Zlatan Ibrahimović je bil za nogometaša leta na Švedskem izbran že rekordnih dvanajstič.

Nagrado si je prislužil potem, ko se je odlično vrnil na evropske nogometne zelenice. V dresu Milana je na 30 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel 22 golov. 

Zlatan Ibrahimović, ki je star 39 let je nagrado prvič osvojil leta 2005, med letoma 2007 in 2016 pa jo je prejel še desetkrat. 

“Hvala vsem. Prepričan sem, da je mogoče vse, če le verjameš v to in v ta namen vložiš veliko časa in truda. To sem dokazal tudi tokrat. Od sebe imam velika pričakovanja. Vedno se potrudim, da se vsakič, ko sem na zelenici predstavim na najvišjem možnem nivoju. Zaradi tega veliko delam, veliko žrtvujem. Pripravim se dobro, sledim rutini, ki mi pomaga, da se počutim živega. In tudi okrog sebe imam dobre ljudi.”

Ibrahimović ni pozabil na svoje oboževalce, ki jim je pravzaprav posvetil to nagrado.

“Brez navijačev je zelo prazno in upam, da se bo kmalu vse normaliziralo, da bomo lahko skupaj uživali v tem kar počnemo na zelenici. Brez njih ni enako. Nagrado posvečam tistim, ki so bili z mano, ko sem bil hudo poškodovan in so mi pomagali s svojo podporo. Takrat je bilo težko, zlasti psihično saj sama situacija ni bila lahka. Vsekakor se ne nameravam od nogometa posloviti pred praznimi tribunami. Zato navijačem obljubljam, da jih bom počakal na zelenici. Moji načrti so povezani tudi s četrtim desetletjem mojega življenja,” je ostal skrivnosten Ibrahimović.