"O kapetan, moj kapetan, zakaj nisi prišel na kosilo?"

Serie A 5. Mar. 201816:35 > 16:57
Delite:
Gabriele Maltinti, Getty Images Sport

Novica o smrti Davideja Astorija je o smrti Davidea Astorija je izjemno potrla njegovega soigralca Riccarda Saponaro.

Italija je zavita v črno, potem ko je včeraj za vedno zaspal kapetan Fiorentine, Davide Astori. Očitno je smrt 31- letnega poveljnika obrambe vijoličastih še najbolj prizadela njegovega soigralca Riccarda Saponaro.

O kapetan, moj kapetan. Zakaj nisi prišel na kosilo z nami? Zakaj nisi prišel piti svojega najljubšega pomarančnega soka? Zdaj nam vsi govorijo, da gre življenje naprej, da moramo gledati v prihodnost, a kakšno bo to življenje, če te ni med nami? Kdo bo prišel vsako jutro na kavo in nam na usta narisal nasmeh?” se je v ganljivem sporočilu od Astorija poslovil 26-letni Saponara.

Kdo nas bo radovedno spraševal, kaj smo počeli prejšnjo noč, da se bomo imeli čemu nasmejati? Kdo se bo zanimal za mlajše in bil odgovoren za izkušene? Kdo bo začenjal “pepčka” in ob živce spravljal Marca (op.a. Benassi). Kdo bo načenjal debato o epizodah Masterchefa, restavracijah v Firencah, TV serijah in tekmah, ki smo jih igrali? Na čigavo ramo naj se naslonim po težkem treningu? Vrni se, da pogledaš do konca film La La Land in ga analiziraš, kot vse ostale filme. Vrni se v Firence, čakajo te, da podaljšaš pogodbo, zaradi vseh tistih stvari, ki nam jih daješ vsak dan. Pridi iz te preklete sobe, jutri te čakamo na treningu. V življenju obstajajo ljudje, ki jih dobro poznaš, pa z njimi nikdar nisi povezan. Obstajajo pa tudi takšni, ki te zmeraj pričakajo z nasmehom na ustnicah in rečejo: ‘Ricky, dobrodošel v Firencah.’ Kjerkoli že si, … še naprej čuvaj naš gol in nas vodi po pravi poti. O kapetan, moj kapetan, vedno boš moj kapetan,” je vezist še zapisal na enega izmed družabnih omrežij.