Ronaldo dvakrat v polno iz bele točke za remi Juventusa

Serie A 11. Jul. 202023:30 > 23:36
Delite:
Valerio Pennicino, Getty Images Sport

Juventus in Atalanta sta danes odigrala tekmo 32. kroga italijanske Serie A. Obračun se je končal z delitvijo točk.

Gostje iz Begama so tekmo bolje odprli in nanizali nekaj nevarnih akcij. V uvodnih minutah je z nevarnim strelom poizkušal tudi Josip Ilićič. Atalanta je bila za trud nagrajena v 16. minuti, ko se je po zelo lepi podaji Gomeza, tudi na račun izjemne moči, dobro znašel Zapata. Do konca polčasa sta obe ekipi imeli nekaj priložnosti, a se rezulatat ni spremenil.

V 54. minuti je Dybala v roko nastreljal De Roona in Giacomelli je pokazal na belo točko. Odločitev je bila sporna, saj je imel Nizozemec roko ob telesu. Ronaldo pri izvedbi kazenskega strela Golliniju ni pustil drobca možnosti.

Atalanta je v 80. minuti znova prišla do vodstva. Podajo Muriela je realiziral Ukrajinec Malinovskiy.

Kazalo je že, da bodo 3 točke potovale v Bergamo, toda v 90. minuti je glavni sodnik še enkrat dosodil enajstmetrovko v korist Juventusa. Cristiano Ronaldo je še enkrat pokazal osredotočenost v ključnem trenutku.

Juventus je tako ohranil veliko prednost na lestvici, čeprav ekipa iz Torina še na 2. zaporedni tekmi ni slavila. Stara dama ima na vrhu lestvice 8 točk prednosti pred Laziom, ki je izgubil na zadnjih treh tekmah. Atalanta za 2. mestom zaostaja zgolj za točko.