Tavares zapravil zmago ob debiju Rožmana

Nogomet 16. Apr. 202118:59
Delite:
Jan Mlakar
Grega Wernig

Z obračunom med Aluminijem in Mariborom se je začel 28. krog slovenske prve nogometne lige, a na zahtevnem igrišču v Kidričevem nismo videli golov (0:0). Simon Rožman je tako svoje poglavje v Mariboru začel s prvima dvema izgubljenima točkama v boju za naslov. Marcos Tavares je v zaključku tekme zapravil najstrožjo kazen.

30. sezona v zgodovini slovenske lige se je prevesila v zadnjo četrtino, Maribor pa je za uvod v krog zapravil priložnost, da bi na lestvici vsaj za dva dneva prevzel vodstvo. S točko v Kidričevem so po obračunu zagotovo precej bolj zadovoljni domači nogometaši, ki so predvsem po zaslugi obramb Luke Janžekovića ohranili mrežo nedotaknjeno.

Že v prvem polčasu se je izkazal z obrambo ob strelu Matica Kotnika. Bi pa lahko na odmor s prednostjo odšli tudi nogometaši Aluminija, ki so po napaki Ažbeta Juga in odbiti žogi od Gašperja Pečnika zatresli vratnico.

Ključni trenutek se je zgodil v 87. minuti. Luka Petek je v domačem kazenskem prostoru nerodno spotaknil Jana Mlakarja in glavni sodnik Rade Obrenović je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel kapetan vijoličastih Marcos Tavares, sprožil po sredini gola, a se je z obrambo izkazal Janžeković.

Mariborčani bi zapravljeno skoraj plačali v sodnikovem dodatku. Po protinapadu je v 92. minuti do lepe priložnosti prišel Tilen Pečnik, ki pa je na srečo gostov slabo zadel žogo.

V torek v Ljudski vrt prihajajo Domžalčani, Simon Rožman bo torej že v naslednjem krogu ekipo vodil proti svojemu nekdanjemu klubu. V Maribor se je preselil marca, potem ko je prvo ekipo nekaj časa vodil Saša Gajser, dolgoletni pomočnik trenerja, ki je odgovornost prevzel po odstavitvi Maura Camoranesija.

Lestvica:

1. Olimpija 51 točk
2. Maribor 50 (tekma več)
3. Mura 45
4. Domžale 40
5. Koper 37
6. Bravo 35
7. Tabor Sežana 33
8. Aluminij 28 (tekma več)
9. Celje 27
10. Gorica 19

Komentari

Vaš komentar