Na Madžarskem še naprej na vrhu Slovenki

Odbojka 30. Nov. 202011:17 > 11:19
Delite:
Tina Grudina
Tina Grudina

Na vrhu ženskega dela madžarskega državnega prvenstva še naprej ostajata ekipi slovenskih odbojkarskih reprezentantk. Na prvem mestu je še neporaženi BRSE, pri katerem se je znova izkazala Tina Grudina, drugi pa je Fatum Nyiregyhaza Sare Najdič.

BRSE je v preteklem tednu še dvakrat dokazal, zakaj gre za trenutno najboljšo ekipo prvenstva, ki z devetimi zmagami na ravno toliko tekmah ostaja vodilna ekipa na lestvici (25 točk). Sredi tedna je BRSE premagal Szent Benedek RA, Tina Grudina pa je dosegla dve točki v bloku, skupaj pa ob 89-odstotni uspešnosti v napadu deset. V soboto je padla še ekipa MTK Budapest, slovenska srednja blokerka pa je tokrat vknjižila sedem točk, tri iz bloka. Na drugem mestu je še ena ekipa s slovenskim pridihom, in sicer Fatum Nyiregyhaza, za katero igra Sara Najdič. Fatum v preteklem tednu sicer ni igral, ima pa s sedmih dosedanjih tekem bero 18 točk.

V italijanski prvi ligi sta bila na igrišču dva od štirih slovenskih reprezentantov, ki igrajo v Italiji, saj se je v preteklem tednu Allianz Milanu pridružil še kapetan Tine Urnaut. Trenutno tretja ekipa prvenstva, za katero igra tudi Jan Kozamernik, je v 1. krogu drugega dela v gosteh prepričljivo ugnala Top Volley Cisterno. Srednji bloker Kozamernik je ob 75-odstotni uspešnosti v napadu dosegel tri točke, po eno dodal v bloku in z asom. Na parketu je bil znova tudi Jani Kovačič, ki pa je s Consar Ravenno izgubil z 1:3 proti Gas Sales Bluenergy Piacenzo in ostaja na 11. mestu prvenstvene lestvice. Slovenski reprezentančni prosti igralec je bil na sprejemu 58-odsotno uspešen. Je pa v preteklem koncu tedna brez tekme ostal Tonček Štern s Kione Padovo – deseto ekipo prvenstva –, ki bo obračun z Itas Trentinom odigrala v nadaljevanju sezone.

V ženskem delu turškega prvenstva je bil odigran 19. krog. Ilbank, ki je v prvenstvu doslej zbral devet točk in za katerega igra Eva Mori, je z 1:3 izgubil pri ekipi Türk Hava Yollari. Morijeva je dosegla tri točke, od tega eno v bloku. Je pa do zmage s 3:0 prišla Lana Ščuka v dresu AtlasGlobal Yesilyurta. S soigralkami so bile uspešnejše od Çan Gençlik Kale Spora, slovenska reprezentančna sprejemalka pa je ob 44-odstotni uspešnosti na sprejemu in 42-odstotni v napadu prispevala pet točk, dodala po eno z blokom in servisom. Obe ekipi Slovenk zasedata mesti v spodnjem delu prvenstva, višje pa je Yesilyurt.

V Franciji je Alen Pajenk s Poitersom z 1:3 izgubil proti Cambraiju, šesti ekipi prvenstva. 34-letni reprezentančni srednji bloker je dosegel osem točk, eno neposredno iz bloka, in bil v napadu polovično uspešen. Poitiers ostaja pri devetih točkah in se nahaja v spodnjem delu prvenstvene lestvice.

V Nemčiji Friedrichshafen Dejana Vinčića po novi zmagi zaseda vrh v razvrstitvi prvenstva. V soboto je s 3:0 padel Giesen, naš podajalec pa tokrat ni zaigral. V ženskem delu prvenstva pa na debi Darje Eržen v vrstah Potsdama še pričakujemo.

V poljski prvi ligi se je Žana Zdovc Sporer s soigralkami pri DPD Legionovia razveselila zmage nad odbojkaricami Polskie Przetwory Palac Bydgoszcz. Zdovc Sporerjeva je za šesto ekipo sezone prispevala točko. Je pa brez tekme v moškem delu ostal Klemen Čebulj z deveto ekipo prvenstva, Asseco Resovia Rzeszow, dvoboj 15. kroga ga čaka v nadaljevanju prvenstva.

V Grčiji odbojkarji ostajajo v negotovosti, kaj bo z nadaljevanjem letošnje sezone, ki je za zdaj prekinjena, naša reprezentanta Monika Potokar (PAOK) in Žiga Štern (Foinikas Syros) še naprej trenirata po prilagojenem programu. (vir: OZS)

Komentari

Vaš komentar