Zakaj Daniil Medvedev ne slavi, ko zmaga?

ATP 24. Nov. 202019:37 > 19:41
Delite:
Getty Images/Clive Brunskill

Četrti teniški igralec sveta Daniil Medvedev je slavil na Mastersu v Parizu in ATP finalu v Londonu, a na igrišču ni proslavil nobenega naslova - pravi, da je to njegov način in da bo tako tudi ostalo.

“Tako sem se odločil lani in to bo moj zaščitni znak. Mnogim je všeč, nekaterim ne, a tako se počutim. Ko so tribune polne in ko zmagate na razburljivi tekmi proti odličnemu nasprotniku imate priložnost, da se ozrete in da začutite vso tisto energijo. Vsa ta energija je namenjena za tebe. Kot umetnik, kot tenisač jo lahko začutiš in razmišljaj o njej,” pravi 24-letni Medvedev

V Londonu je na poti do lovorike Rus premagal tri trenutno najboljše na svetu – Đokovića, Nadala in Thiema

“Čutil sem, da Novak ni igral na svojem najvišjem nivoju ampak tudi, če je tako ga je težko premagati. Zato je Velika trojka to kar je – ko gledate njihove dvoboje na Slamih, tudi tiste, ki so jih dobili so bili trenutki, ko niso bili na najvišji ravni in so zmagali po recimo štirih nizih. Nato pa so na turnirju igrali vse bolje”. 

Za svoj uspeh veliko zaslug Medvedev pripisuje svojem trenerju Gillesu Cervari. Še posebej pa je bilo opazno to, da je bil v Londonu z Danilom edini. 

“Več ljudi je okoli mene, lažje se razburim. Ljudje v moji ekipi to vedo in to spoštujejo ker hočejo, da igral najbolje kar se da. V Londonu so vsi imeli odlične ekipe, sam pa sem bil samo s trenerjem. Bila sva eno, smejala sva se, dobro trenirala in na koncu osvojila lovoriko,” je zaključil Medvedev.