Vesnina brani Šarapovo: Zakaj Serena ni komentirala

WTA 6. Avg. 20179:50
Delite:
Getty images/ Michael Steele

Rusinja Elena Vesnina je prepričana, da so številne stanovske kolegice Marijo Šarapovo kritizirale zgolj zaradi publicitete.

Kristina Mladenović je bila ena od številnih, ki so kritizirale Marijo Šarapovo in dejstvo, da je po odluženi kazni zaradi uporabe prepovedanih poživil dobila številna povabila organizatorjev za nastope na turnirjih.

“Pogovarjala sem se s Kristino o tem, vendar nje to ni preveč zanimalo. Njej je pomembno, da pravi nekaj, kar privlači medije, a mislim, da lahko enako rečem tudi za ostala dekleta,” je dejala Elena Vesnina in dodala: “Serena Williams nikoli ni nič rekla o Mariji. Očitno je Maša zaključila te zgodbe, vedno je bila pravična, izobražena in nikoli ni rekla nič slabega o drugih. Nisem pričakovala takšnih odzivov od vseh teh deklet. Šarapova je naredila napako, vendar je za njo tudi plačala. In kazen je bila še prestorga. Vzela je meladonium, ne steroide.”

Šarapova se je po 15-mesečni kazni v teniške arene vrnila aprila, vendar imela kar nekaj težav s poškodbami, ki so ji preprečile vidnejše dosežke in prisilile, da je odpovedala številne nastope.