V Portorož se septembra vrača turnir serije WTA!

Tenis 16. Feb. 202114:39
Delite:
Getty Images

Med 13. in 19. septembrom bo v Portorožu znova potekal turnir serije WTA 125 z nagradnim skladom 125 tisoč dolarjev.

Koronsko krizo, ki je naša življenja postavila na glavo, smo izkoristili in po desetih letih v Slovenijo pripeljali najboljše teniške igralke na svetu. Veliko organizatorjev se namreč zaradi takšnih ali drugačnih težav odpoveduje turnirjem, zato je WTA zelo zainteresirana za nova prizorišča. Glede na to, da je Portorož že gostil turnir WTA, so nam v Združenju poklicnih igralk na stežaj odprli vrata,” je za STA povedal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič.

Poleg pokroviteljev bodo imele glavno besedo pri vsem skupaj slovenske igralke. Na turnir so vabljene vse naše dame, Polona Hercog, Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Dalila Jakupovič, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, priložnost pa bodo dobile tudi nekatere mlajše igralke,” je dodal Krušič.

S tem se po sedmih letih od Portoroža poslavlja ATP challenger turnir, ki je lani avgusta odpadel zaradi koronavirusa. Ob uglednejši zasedbi in višjemu nagradnemu skladu so prav domače igralke kjučni razlog, da bo Teniška zveza Slovenije v Portorožu organizirala turnir serije WTA.

Komentari

Vaš komentar