Barca je raje kot Mbappeja izbrala Dembeleja

Nogomet 22. Feb. 202113:22 > 13:41
Delite:
Matthias Hangst/Getty Images

Kaj bi bilo, če bi bilo. To se verjetno sprašujejo pri Barceloni, kjer so leta 2017 izbirali med Kylianom Mbappejem in Ousmanejem Dembelejem in se odločili za slednjega.

Kylian Mbappe je od leta 2017 član PSG-ja, ki ga je takrat od Monaca odkupil za 145 milijonov evrov ob dodatnih 35 milijonov v obliki bonusov. Mbappe je že naslednje leto v Rusiji postal svetovni prvak s Francijo. Hitri napadalec je bil na mundialu eden od glavnih igralcev tricolorov za razliko od Ousmaneja Dembeleja iz Barcelone, ki je v igro največkrat prišel s klopi.

Dembele je še danes član Barcelone in išče formo, zaradi katere je Barcelona zanj dortmundski Borussii odštela 105 milijonov evrov ob dodatnih 40 milijonih v obliki bonusov.

A zgodovina bi lahko bila tudi drugačna, saj se je v teh dneh pojavila informacija, da je Barcelona leta 2017 izbirala med Mbappejem in Dembelejem.

Po besedah menedžerja Mbappeja Minguella je obstajal dogovor med Barcelono in Monacom v vrednosti 130 milijonov evrov in dodatnih 25 milijonov v bonusih. Mbappe bi samo za podpis na račun dobil med 10 in 16 milijoni evrov, vse je bilo pripravljeno za veliki prestop, toda v zadnjem trenutku je prišlo do preobrata in Katalonci so se odločili za Dembeleja.

Minguella je v pogovoru za Cope pojasnil, da so šli nekateri člani uprave Barcelone tako daleč, da so trdili, da Mbappe v nogometnem svetu ne pomeni veliko, ter da gre za igralca, ki ni dosegel ničesar. Dembele je bil v tistem času član Borussie in malce izkušenejši, zato so se raje odločili zanj.

Mbappe je leta 2017 opozoril nase, ko je z Monacom senzacionalno prišel do naslova francoskega prvaka pred PSG-jem, v Ligi prvakov pa šele v polfinalu izpadel proti Juventusu. Mbappe je bil že takrat veliki talent, ki so mu napovedovali, da bo v Rusiji vodja francoske ekipe.

Po slabih štirih letih je vrednost Mbappeja kot člana PSG-ja 180 milijonov evrov, medtem ko je cena Dembeleja okoli 50 milijonov evrov, pri Barceloni pa se že dalj časa trudijo, da bi ga prodali.

Komentari

Vaš komentar