Kako je Messi postal Messi: Na treningih nas je ‘grizel’

Nogomet 9. Apr. 202119:28
Delite:
Michael Regan/Getty Images
Michael Regan/Getty Images

Nekdanji nogometaš rezervne ekipe Barcelone, danes pa analitik za LaLiga TV Andrea Orlandi je spregovoril o obdobju, ki ga je preživel pri katalonski ekipi in o tem kako se je Lionel Messi obnašal na začetku kariere.

Lionel Messi bo v soboto ob 21. uri del Barcelone, ki se bo na El Clasicu pomerila proti madridskemu Realu. Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali samo na Sportklubu.

“Z Messijem ni bilo prijetno trenirati, ko je bil star 17, 18 let. Zraven njega niste mogli priti do žoge saj je začel ‘gristi’, da bi vam jo odvzel. Videlo se je, da bo postal odličen nogometaš, a nisem pričakoval, da bo najboljši v zgodovini. Takrat je bil Ronaldinho tisti o katerem so vsi govorili kot o najboljšem v smislu čiste kvalitete. Messi je bil drugačen od njega. Ni se hvalil dokler je igral pa čeprav je znal skriti žogo bolje od kogarkoli. Ima neverjetno majhne spremembe smeri – ko se osvobodi pritiska je zelo pameten. Ne morete ga prisiliti igranja s slabšo nogo ker je sijajen z obema. Nad njim ne morete storiti prekrška, ker se mu ne morete približati,” je dejal Andrea Orlandi.

“Sam sem bil vedno navdušen nad njegovo tehniko. In ni se bal. Treniral je z Decom, Eto’jem in Xavijem. Zato je tako napredoval. Na igrišču je bil tako samozavesten, da je bilo zastrašujoče. Ronaldinho je imel kakovost na ravni Messija in Ronalda, a ni pazil nase tako kot onadva,” je dejal nekdanji Messijev soigralec.

Andrea Orlandi (36) je igral na položaju napadalnega vezista. V B ekipi Barcelone je bil od leta 2005 do 2007. Vpisal je tudi en nastop za člansko ekipo Kataloncev. V nadaljevanju kariere je igral še za Alaves, Swansea, Brighton, Blackpool, Anorthosis, APOEL, Novaro, Chennaiyin in Virtus Entello.

SK
SK
Komentari

Vaš komentar